Designworx
Overlap

Wens je een offerte voor een nieuwe website , een restyling van je huidige website , heb je advies nodig , nieuwe webteksten of een hostingspakket neem dan contact met ons op . We helpen je graag !

Neem Contact

Bezoek ons op Facebook

Maak je persoonlijke Google Map Marker Point

Google Maps op je website

Bijna iedere website heeft wel ergens op de website een landkaart, of een deel ervan staan, om aan de bezoekers te tonen waar ze zich in de wereld bevinden.
Dit gebeurd meestal door een Google Maps kaartje  in te laden op je website. Jammer genoeg zit er altijd een standaard pin-point in.
Gelukkig kan je dit met wat creativiteit bewerken, en net dat is het leuke op een regenachtige zondag 🙂 .

Be creative on a rainy Sunday. Create your personal Google Map Marker Point

Benodigheden:

  • Fotobewerkingssoftware
  • Marker icon
  • Koffie
  • Google Maps API-key
  • Creativiteit

Hoe werkt het Google Maps kaartje op je website

Om een Google Maps kaart te kunnen tonen op jouw website heb je een API-key nodig. Dit is een unieke code die bestaat uit een reeks cijfers en letters. Zo krijgt jouw website toegang tot Google Maps en kan jouw website kaarten opvragen en tonen. Je kunt een API-key krijgen door een account aan te maken bij Google.

Bij het ontwerpen van je website zorgt Designworx voor deze API-key en plaatst de code in je website.

Google Maps op je website is niet meer gratis

Wanneer het Google Maps kaartje op de website getoond wordt, wordt er verbinding gemaakt met de Google Maps API. Dit kost Google steeds extra geld wanneer er meer mensen gebruikmaken van de kaart. Dat komt omdat de servers van Google hierdoor vaker en sneller rekenwerk moeten verrichten. Daarom heeft Google besloten om het gebruik van de API in te perken.

Vanaf 16 juli 2018 rekent Google voor ieder verzoek om een Google Maps kaart te tonen $ 0,007. Heb je dus 1000 websitebezoekers die op de kaart klikken, dan kom je op 1000 vertoningen en dus $ 7,00.

Om met name kleine website tegemoet te komen in de mogelijke kosten, biedt Google iedere gebruiker maandelijks een tegoed van $ 200,- (gratis). Dit tegoed wordt automatisch elke maand aangevuld. Dit zijn dus in principe ruim 28.000 verzoeken gratis.

Ben je niet zo’n grote onderneming? Dan haal je vaak de 28.000 verzoeken niet in een maand en kun je dus gewoon gratis gebruik blijven maken van het Google Maps kaartje.

Heb je ook zin in een marker point met je logo, of heb  je vragen  hoe het Google Maps kaartje precies in je website moet geplaatst worden en hoe je de API Key moet aanvragen, neem dan gerust contact op met ons.

Email: info@designworx.be of tel : 0497/630.813

Bij verderklikken op deze website gaan we ervan uit dat je cookies accepteert Meer informatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website zo soepel mogelijk draait en snel weergegeven wordt in je browser. We gebruiken Google Analytics om de website te analyseren. Verder hebben we gegevens van je naar aanleiding van je aanmelding op de nieuwsbrief die we uitsluitend gebruiken voor het versturen van de nieuwsbrief. Als je accepteert gaan we er vanuit je dit goed vindt. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

Sluit